Mellan den 1 och 9 december 2017 kommer damerna att spela sitt elfte världsmästerskap i innebandy. Den här gången hålls turneringen i Slovakiska staden Bratislava där Sverige är en utav nationerna som lyckats kvala sig hit.

Grupperna under mästerskapet ser ut som följer:
Grupp A:
Norge, Lettland, Finland och Tjeckien
Grupp B: Polen, Tyskland, Sverige och Schweiz
Grupp C: Singapore, Estland, Australien och Slovakien
Grupp D: USA, Japan, Thailand och Danmark

Om turneringen
Världsmästerskapet för damer i innebandy har existerat sedan 1997 och är en turnering som spelas vartannat år och då oftast i december månad. Turneringen spelas varje år på olika platser i världen och har för det mesta hållits i Europa, där även många utav de deltagande länderna kommer ifrån.

I turneringen spelar de 16 deltagarna till en början gruppspel där alla möter varandra en gång. När dessa matcher är avklarade går de två bästa lagen ur grupp A och B direkt till kvartsfinal, samtidigt som de två övriga lagen i grupp A och B tillsammans med de två bästa lagen ur grupp C och D får göra upp i en play-off om de fyra sista kvartsfinalplatserna. Efter det följer ett klassiskt slutspel med semifinaler samt final och bronsmatch.

Sverige i dam VM
Under de mästerskap som hittills har spelat är det Sverige som har dominerat guld-ligan. Sedan 2007 är man regerande världsmästare och har totalt tagit hem 7 guld, 1 silver och 2 brons, vilket innebär att man tagit medalj i samtliga upplagor utav turneringen. Likaså har svenska spelare vid flera tillfällen blivit utvalda till turneringens mest värdefulla spelare.