VM-kvalet igång – Sverige körde över Frankrike

Under gårdagen inleddes damernas kval till VM i december, som kommer att spelas i Schweiz. Det svenska landslaget spelar just nu sitt kval i polska staden Gdansk, där man tillsammans med Norge, Danmark och Frankrike för upp om en plats i turneringen. Samtliga lag inom kvalgruppen kommer att möta varandra en gång och efter det går de två bästa lagen ur vardera grupp tillsammans med de två bästa grupptreorna till den slutliga turneringen.

Sverige öppnade kvalet på det absolut bästa sättet och lyckades köra över Frankrike med hela 61-0. Samtliga spelare i den svenska truppen kunde efter matchen placeras in i målprotokollet, som gav ett målsnitt på mer än ett mål i minuten. Siffran är även ett nytt rekord för Sverige i kvalsammanhang, tidigare har man som mest gjort 36 mål i ett sådant möte.

Redan idag spelar Sverige sin nästa match, då mot det norska landslaget. På fredag väntar sedan en sista match mot Danmark.

Sverige VM-genrepar i helgen

På fredag inleds turneringen Euro Floorball Tour, som blir det svenska herrlandslagets VM-genrep inför mästerskapet som spelas i början av december. Under de kommande dagarna kommer laget befinna sig i Uppsala tillsammans med Finland, Tjeckien och Schweiz landslag, där alla lag får möjligheten att möta på varandra.

Laget har nu tagit ut sin trupp till turneringen, där spelarna får en sista chans att visa upp sig innan den slutliga VM-truppen ska tas fram.

Målvakter
Måns Parsjö Tegnér och Johan Rehn

Utespelare
Jonas Adriansson, Rasmus Enström, Gustav Fritzell, Alexander Galante Carlström, Tobias Gustafsson, Kasper Hedlund, Emil Johansson, Markus Jonsson, Johannes Larsson, Robin Nilsberth, Kim Nilsson, Simon Palmén, Alexander Rudd, Johan Samuelsson, Mattias Samuelsson, Albin Sjögren, Rasmus Sundstedt, Jonas Svahn, Johannes Wilhelmsson och Martin Östholm

Här är Sveriges matcher under turneringen:
Fredag 19 oktober 19.15 Sverige-Tjeckien
Lördag 20 oktober 18.00 Sverige-Schweiz
Söndag 21 oktober 17.00 Sverige-Finland

Grupperna till VM är lottade

För ett par veckor sedan så lottades grupperna till årets världsmästerskap i innebandy för herrar. Turneringen äger rum i december och Sverige kunde nyligen kvala sig in i spelen som ett utav de 16 deltagande lagen.

Inför lottningen hade det svenska laget seedats in i den bästa potten utav fyra. När grupperna sedan sammanställdes så skapades grupp A och B enbart utifrån lag i de två högsta seedningsgrupperna, medans grupp C och D enbart var ifrån de två lägre. Detta på grund utav turneringens upplägg, där de bästa lagen i grupp A och B går direkt till kvartsfinal, medans resterande lag får spela play-off till slutspelet.

Såhär ser samtliga grupper i VM 2018 ut:
Grupp A: Tyskland, Lettland, Schweiz och Tjeckien
Grupp B: Norge, Danmark, Sverige och Finland
Grupp C: Thailand, Polen, Estland och Australien
Grupp D: Japan, Singapore, Slovakien och Kanada

Enbart nordiska motståndare för Sverige alltså, vilket kan bjuda på en hel del spännande möten.

Sverige klara för innebandy VM 2018

Under helgen som gick så avrundades det korta, men intensiva kvalet till innebandy VM. Sverige gick vinnande ur sin kvalgrupp med fyra raka segrar. De stora segern mot Frankrike i onsdags följdes upp utav 17-0 mot Tyskland i fredags, 23-1 mot Slovenien i lördags samt 11-4 mot Slovakien i söndags. Tillsammans med Slovakien som kom tvåa i gruppen är lagen nu klara för det stora världsmästerskapet som spelas i december.

Ifrån de övriga europeiska grupperna blev det Norge, Danmark, Schweiz, Lettland, Finland och Estland samt Polen och Tyskland som tog sig vidare som bästa grupptreorna. Sedan tidigare är även Tjeckien klara för turneringen som värdnation, samt Australien, Thailand, Singapore och Japan som lyckades bäst i det asiatiska kvalet. Under helgen som kommer blir det sista laget klart, som antingen blir USA eller Kanada.

Historisk kross i kvalinledningen

Det svenska innebandylandslaget inledde under gårdagen sitt kvalande till VM i december och detta gjorde man rejält. Motståndet Frankrike klarade inte av att hålla svenskarna borta ifrån målet och under de 60 minuterna på plan lyckades laget sätta hela 43 bollar i målet! Siffran är historisk och den största segern som laget någonsin lyckats med. Fransmännen lyckades i sin tur sätta ett mål under matchens gång och de stora siffrorna är inte bara historiska för det svenska laget, utan även för kvalspel över huvud taget.

Imorgon spelas nästa match i kvalet och då möter Sverige Tyskland som

Europeiska kvalet till VM börjar imorgon

Imorgon inleds det europeiska kvalet till innebandy-VM där de tio lagen som kommer att representera vår världsdel ska plockas ut. Sammanlagt är det 22 lag som är med i kampen, som kommer att spelas i Slovakien, Lettland och Estland. Den svenska gruppen kommer att befinna sig i slovakiska Nitra, där de två bästa lagen ur gruppen går direkt till VM, tillsammans med de två bästa grupptreorna.

Här ser ni tiderna för Sveriges kvalmatcher:
Ons 31/1 19:00 Frankrike-Sverige
Fre 2/2 19:00 Sverige-Tyskland
Lör 3/2 13:00 Sverige-Slovenien
Sön 4/2 19:00 Slovakien-Sverige

Samtliga matcher kommer att streamas via IFF:s Youtubekanal som ni hittar här

Här följer den trupp som kommer att spela för Sverige i kvalet:
Målvakter: Måns Parsjö-Tegnér och Jon Hedlund

Utespelare: Omar Aldeeb, André Andersson, Casper Backby, Joel Dagman, Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström, Tobias Gustafsson, Alexander Hallén, Kasper Hedlund, Emil Johansson, Markus Jonsson, Robin Nilsberth, Kim Nilsson, Sebastian Palmqvist, Ludwig Persson, Johan Samuelsson, Albin Sjögren och Rasmus Sundstedt

Sverige vinner dam-VM 2017

Efter ett tufft slutspel så står Sverige åter igen högst upp på pallen som regerande världsmästare i innebandy. Detta är lagets sjätte raka guld och åttonde som man ser till totalen. Slutspelet inleddes med kvartsfinal mot Lettland, där det svenska laget dominerade totalt med en vinst på 21-0. Vidare i semin fick man spela mot Tjeckien som blev ett något tuffare motstånd, där svenskarna dock var besvikna på motståndets uteblivna anfall. Matchen slutade trots det hela med 7–1 och ett svenskt avancemang till final. Här väntade Finland som slagit ut Schweiz i sin semifinal.

Efter svenskornas totala dominans genom turneringen var det många som trodde att finalen skulle bli en enkel match, men så blev det inte riktigt. Till en början vad matchen jämn, innan det svenska laget kunde dra iväg i målskillnaden mycket tack vare 2015 års VM-hjälte Amanda Delgado Johansson. När det stod 4-1 till laget trodde många att det hela var klart, men så var det inte riktigt. Med tio minuter kvar utav matchen hade det finska laget mitt i allt vaknat till och jämnat ut det hela till 4-4 efter tre snabba mål. In i slutminuterna var det hela en hård kamp, där bägge lagen hann med att sätta en ytterligare boll i mål innan matchen gick till förlängning. Här blev det mållöst, vilket innebar att det hela fick avgöras på straffar. Här var det svenska målvakten Sara Hjorting som var den stora stjärnan då hon räddade den sista och avgörande straffen.

Sverige klart för VM-kvartsfinal

Gruppspelet i damernas världsmästerskap är nu avklarat och Sverige lyckades knipa förstaplatsen i sin grupp och är därmed klara för kvartsfinal. Totalt hann man sätta hela 52 bollar i mål under sina tre gruppspels möten med Tyskland, Polen och Schweiz, samtidigt som man endast släppte in sju.

Även Schweiz, Finland och Tjeckien är klara för kvartsfinal, där man kommer att möta vinnarna i åttondelsfinalerna. Här möts lagen under dagen idag och Sverige kommer antingen att få möta Danmark eller Lettland. Detta möte sker i sin tur under morgondagen.

Idag startar damernas världsmästerskap

Idag inleds damernas världsmästerskap i innebandy som spelas i Bratislava. Sverige är en utav de sexton deltagande länderna och spelar redan idag sin inledande match mot Tyskland. Övriga lag som är med i den svenska gruppen är Polen och Schweiz som man möter på söndag respektive måndag. Efter detta hoppas man kunna ta sig vidare till kvartsfinalen som i så fall spelas på onsdag i nästa vecka.

Dagens match börjar klockan 15:00 och sänds i TV4 Sport och övergår sedan till TV12 vid 15:40. Även de två resterande gruppspelsmatcherna visas i TV12 och då med start 18:05 samt 15:40. Om du inte har kanalerna streamas även samtliga möten via C More.

Den svenska truppen
Följande spelare har förbundskapten Andreas Lundmark tagit ut för att delta i mästerskapet:

Målvakter: Sara Hjorting och Emelie Frisk

Utespelare: Moa Tschöp, Iza Rydfjäll, Ida Sundberg, Isabell Krantz, Frida Norström, Emelie Wibron, Anna Wijk, Amanda Delgado Johansson, Cornelia Fjellstedt, Malin Andréason, Johanna Hultgren, Jennifer Stålhult, Adina Augustsson, Stephanie Boberg, Sofia Joelsson, Sara Steen, Ellen Rasmussen och Alice Granstedt

Finnkampen i innebandy

Den 8-10 september så gick Finnkampen i innebandy av stapeln. Här möttes de svenska och finska herr- och damlandslagen i varsitt dubbelmöte med ett inledande möte i finska Vanda som följdes upp med två ytterligare matcher i Falun.

I damernas möte så inledde Sverige med en 3-2 vinst på bortaplan. Returmatchen på hemmaplan blev en målrik sådan och slutade 8-5, vilket gav svenskorna en dubbel vinst.

Herrarna fick dock se sig besegrade i den första matchen där Finland vann med 5-3. Returmötet blev dock en stor vinst för Sverige där man dominerade och vann tvåsiffrigt med 12-6.

Efter samtliga matcher hölls dessutom en straffläggningen där chans till extrapoäng fanns. Samtliga utav dessa fyra vanns av de svenska lagen. Den totala poängställningen i Finnkampen blev 10-2 till Sverige (2 poäng för matchvinst, 1 poäng för vinst utav straffläggningen).

« Äldre inlägg

© 2019 Innebandy-VM 2019

Tema av Anders NorenUpp ↑