När världsmästerskapet i innebandy går av stapeln är det många svenskar som för första gången får upp ögonen för sporten på en högre nivå än enbart de lokala klubbarna. Detta öppnar upp för en mängd nya möjligheter, däribland chansen att kunna spela på matcherna som äger rum. Här hittar du en mängd användbar information om att betta på innebandy VM.

Odds vinnare av herrarnas Innebandy VM 2022

Lag Expekt
Sverige 1.70
Finland 2.05
Schweiz 12.00
Tjeckien 14.00
Norge 201.00
Lettland 251.00
Slovakien 301.00
Tyskland 501.00
Danmark 501.00
Estland 501.00
Polen 501.00

Innebandy VM är ett mästerskap som tyvärr hamnar i skymundan bakom turneringar inom större sporter som fotboll och handboll. Men i och med de stora framgångar som Sverige ändå har nått under åren så bör intresset kunna öket. Detta hoppas man speciellt för damernas mästerskap, som nu hålls på svenska mark.

I samma takt som intresset för att följa matcherna ökar, kan även viljan att spela på de olika mötena växa. Idag finns det ett antal spelbolag som erbjuder spel på turneringen. Och precis som inför de flesta mästerskapen så är det absolut mest populärt att spela på vem som i slutändan tros ta hem guldmedaljerna.

Här är Sverige heta kandidater både på herr- och damsidan. Lagen har överlägset flest guld i bagaget och herrlandslaget har till exempel aldrig missat en VM-final. Damlandslaget har två gånger fallit i sina semifinaler, 1999 och 2005, men gick ändå inte lottlösa ur dessa turneringar utan belönades med ett brons.

Vilka är då våra tuffaste konkurrenter? Det är ingen tvekan om att det är en nordisk kamp om guldet, då även Finland gjort mycket bra ifrån sig i tidigare mästerskap. Laget har tagit exakt lika många medaljer som Sverige, men antalet guld skiljer sig åt ganska rejält. Även Schweiz är en nation som är på uppvägen inom sporten och därmed kan vara ett farligt hot.