Spelschema innebandy-VM 2023

Hem » Spelschema innebandy-VM 2023
Spelschema innebandy-VM 20232023-12-05T15:47:03+01:00

Här presenterar vi spelschemat för damernas världsmästerskap i innebandy 2023 i Singapore. Sammanlagt kommer 16 landslag ifrån hela världen vara med och göra upp i turneringen, där en plats i den stora finalen är målet för de flesta.

Årets Innebandy VM pågår mellan 2 och 10 december och sammanlagt kommer det hinnas med 48 matcher under perioden. Turneringen inleds med ett gruppspel och avrundas sedan med playoff, slutspel och placeringsmatcher. På vår grupp-sida kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

Notera att samtliga matchtider i schemat nedan är i svensk tid.

Spelschemat för damernas innebandy VM 2023

Laddar...

Spelschemat för slutspelet innebandy VM 2023

Datum Tid Match Kanal
Ons 6 dec 2023 09:00 Fyran grupp A-Ettan grupp D
Ons 6 dec 2023 10:00 Trean grupp A-Tvåan grupp D
Ons 6 dec 2023 12:00 Fyran grupp B-Ettan grupp C
Ons 6 dec 2023 13:00 Trean grupp B-Tvåan grupp C
Tors 7 dec 2023 10:00 Kvartsfinal 1
Tors 7 dec 2023 13:00 Kvartsfinal 2 SVT1
Fre 8 dec 2023 07:00 Kvartsfinal 3
Fre 8 dec 2023 10:00 Kvartsfinal 4
Lör 9 dec 2023 10:00 Semifinal 1 SVT2
Lör 9 dec 2023 13:15 Semifinal 2 SVT Play
Sön 10 dec 2023 09:00 Bronsmatch
Sön 10 dec 2023 12:00 Final SVT2

Senaste Nytt från innebandy VM 2023

LADDA FLERA NYHETER

Samtliga tider i vårat innebandy VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i innebandy VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att Innebandy-vm.se ej ansvarar ej för detta.

2023 års världsmästerskap i innebandy kommer avgöras i Singapore mellan den 2 och 10 december. Matcherna i turneringen kommer att spelas i regionen Kallang, som blir den fjortonde upplagan på damsidan. Det svenska damlandslaget går in som regerande mästare och jagar nu sitt elfte guld.

Framtida världsmästerskap i innebandy

År 2024 kommer herr VM spelas på svensk mark, då Malmö står som värd för mästerskapet. Detta blir fjärde gången som herrarnas VM spelas i Sverige.

📅 Fullständigt innebandy VM 2023 spelschema

Under den dryga veckan som innebandy VM 2023 pågår hinner man med att spela hela 48 matcher. Lördagen den 2 december spelas de första matcherna i världsmästerskapet, där Australien och Tyskland får äran att inleda turneringen på OCBC Arena. Matcher följer sedan inom samtliga grupper fram till kvällen då Frankrike och värdnationen Singapore avrundar dagen. Först den 10 december spelas de sista matcherna i årets VM och då får vi veta vem som kröns till årets guldmedaljör.

Turneringen inleds med ett gruppspel, där varje deltagande land spelar tre gruppspelsmatcher i kampen om de viktiga poängen. Efter det vankas slutspel för de mest framgångsrika lagen. Medans en del nationer går direkt hit, får andra göra upp i en playoff om de sista platserna. Samtidigt får resterande lag kämpa för att få en så bra slutplacering som möjligt i placeringsmatcherna.

I vårat innebandy VM spelschema är matchtiderna inlagda i svensk tid. Under vintern är det sex timmars tidsskillnad mellan Sverige och Singapore, vilket ger en hel del förmiddags.matcher för oss här på hemmaplan.

📆 Schemat för VM-gruppspelet

Mellan den 2 och 5 december spelas gruppspelet för samtliga damlandslag. Detta innebär att alla lag ska spela tre gruppspelsmatcher på fyra dagar. Därefter får de två bästa lagen i Grupp A och Grupp B en eller två vilodagar inför kvartsfinalerna medan andra lag spelar Playoff-matcher.

🏅 Schemat för VM-slutspelet

Slutspelet i innebandy-VM inleds med fyra playoff-matcher. De två bästa lagen från Grupp C och Grupp D kommer där att ställas mot de två sämsta lagen från Grupp A och Grupp B, för att få fram kvartsfinalmotståndare till de redan klara lagen. I årets upplaga spelas dessa playoff-möten den 6 december, alltså dagen efter att gruppspelet avrundas.

Därefter följer det riktiga slutspelet med kvartsfinaler, semifinaler och och medaljmatcher. Den stora VM-finalen spelas på söndagen den 10 november.

🔢 Schemat för placeringsmatcher

Samtidigt som playoffen till slutspelet pågår, påbörjas även placeringsmatcherna för de lag som kom på tredje- och fjärdeplats i grupp C och D. Dessa nationer kommer att inta placering 13-16 i mästerskapet och i fyra matcher kommer lagen ha chansen att inta en så hög placering som möjligt.

Inledningsvis möts trean i den ena gruppen och fyran i den andra gruppen. Vinnarna i dessa två matcher avancerar sedan till placeringsmatchen där vinnaren kommer på trettonde plats och förloraren på fjortonde plats. De lag som går förlorande ur de inledande matcherna gör i sin tur upp om VM-plats 15 och 16. I årets mästerskap spelas dessa matcher den 6 och 7 december.

Detta är dock inte de enda placeringsmatcherna som kommer att spelas. Lagen som går förlorande ur playoffmatcherna gör på samma sätt upp om plats 9 till 12, samtidigt som förlorarna i kvartsfinalerna får kämpa om plats 5 till 8. För dessa matcher är det 7-8 respektive 9-10 december som gäller.

Lag och grupper i Innebandy-VM 2023

Under gruppspelet i innebandy VM är lagen uppdelade i fyra grupper med fyra lag i varje. Grupp A och Grupp B är de två bästa grupperna, med andra förutsättningar än de åtta andra lagen. Ettan och tvåan i Grupp A och Grupp B går direkt till kvartsfinal, medan trean och fyran i vardera grupp får spela om en kvartsfinalplats.

Grupp C och Grupp D består av de sämre rankade lagen. De två bästa lagen i vardera grupp får spela om en kvartsfinalplats mot trean och fyran från Grupp A och Grupp B. Trean och fyran i Grupp C- och D spelar sedan matcher om sin slutgiltiga placering.

Det är nästan exakt samma nationer som medverkar i världsmästerskapet för herrar och damer. Endast två lag skiljde sig åt under 2021 då både damerna och herrarnas mästerskap hölls. Lika så ser seedningen ut på ett liknande vis. Detta visar tydligt på vilka nationer som är mest framgångsrika inom sporten.

Grupperna i damernas Innebandy VM 2023

Grupp A:

 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇫🇮 Finland
 • 🇳🇴 Norge
 • 🇱🇻 Lettland

Grupp B:

 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇨🇿 Tjeckien
 • 🇵🇱 Polen
 • 🇸🇰 Slovakien

Grupp C:

 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇦🇺 Australien
 • 🇸🇬 Singapore
 • 🇫🇷 Frankrike

Grupp D:

 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇯🇵 Japan
 • 🇪🇪 Estland
 • 🇺🇸 USA

Vägen till innebandy VM 2023 – Så kvalificerade sig lagen

För att få chansen att medverka i världsmästerskapet måste samtliga lag, med undantag för värdnationen, kvalificera sig hit. Dessa kval består av mindre turneringar för respektive världsdel, där regionerna tilldelats ett visst antal platser. Europas länder är mest framgångsrika inom sporten och därmed har vår kontinent flest VM-platser.

Singapore var direktkvalificerade till mästerskapet som värdland. Övriga lag behövde kvala för att nå en plats, vilket man gjorde genom sex mindre kvalturnering i början av året.

Sverige spelade sitt kval i Lettland och fick här spela mot Tyskland, Storbritannien, Nederländerna och Lettland. Efter storvinster i samtliga matcher var man klara för världsmästerskapet.

Alla europeiska lag som kvalificerade sig till innebandy VM 2023 var Finland, Schweiz, Norge, Lettland, Sverige, Tjeckien, Polen, Slovakien, Tyskland, Frankrike. Danmark och USA.

Australien och Japan kvalade in som de fyra bäst rankade asiatiska landslagen till mästerskapet. USA tog i sin tur platsen i det Amerikanska kvalet.

🇸🇪 Sveriges matcher i Innebandy VM 2023

Sverige spelar med säkerhet minst tre matcher i VM, men hoppas naturligtvis på fler bataljer under mästerskapet. Damerna inleder sitt VM mot Slovakien, spelar sin andra match mot Tjeckien och avslutar mot Polen i den sista gruppspelsomgången. Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringen.

 • Lördag 2 december kl. 11:30 Slovakien-Sverige
 • Måndag 4 december kl. 10:00 Tjeckien-Sverige
 • Tisdag 5 december kl. 10:00 Sverige-Polen

Samtliga tider är angivna i svensk tid

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

Om Sverige vinner sin grupp så kommer man att ställas mot det sämst rankade laget från de övriga grupperna. Så det lag som står som sämst rankat av playoff-vinnarna (och som inte kommer från Sveriges grupp) kan Sverige ställas mot, som gruppvinnare alltså.

Som grupptvåa så får man ett aningen svårare motstånd, då det blir en grupptrea som bäst. Om Sverige kommer etta eller tvåa i sin grupp så kan man inte ställas mot ettan eller tvåan från Grupp A i kvartsfinal åtminstone. Först i en semifinal så kan dessa länder ställas mot varandra.

Om Sverige kommer trea eller fyra i Grupp B så ställs man mot ettan eller tvåan från Grupp C- eller D i playoffspel om kvartsfinalplatser. Då är det vinst som gäller för att man ska nå kvartsfinal.

⭐ Sveriges trupp till innebandy VM 2023 (dam)

Åsa Karlsson presenterade truppen den 6 november. Fyra VM-debutanter finns med i Lovisa Hedin, Hanna Nordstrand, Nellie Öhgren och Jonna Stenvall.

Målvakter
Lovisa Hedin, Thorengruppen IBK
Matilda Östlund-Visén, Täby FC IBK

Utespelare
Moa Andersson, Pixbo IBK
Sandra Boric-Svärd, Thorengruppen IBK
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Amanda Delgado Johansson, Thorengruppen IBK
Cajsa Elm, Pixbo IBK
Moa Gustafsson, IBF Falun
Wilma Johansson, Västerås Rönnby IBK
Klara Loneberg, Pixbo IBK
Klara Molin, Täby FC IBK
Hanna Nordstrand, Täby FC IBK
Ida Sundberg, Kloten Dietlikon
Jonna Stenvall, Thorengruppen IBK
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Moa Tschöp, FBC Kalmarsund
Maja Viström, Thorengruppen IBK
Emelie Wibron, Thorengruppen IBK
Nellie Öhgren, Thorengruppen IBK

⭐ Sveriges trupp till innebandy VM 2022 (herr)

När förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén presenterade Sveriges trupp till herrarnas VM i Schweiz inkluderade denna två målvakter och sjutton utespelare. Fyra av namnen gör dessutom debut i VM-sammanhang, medans flera namn känns igen från fjolårets guldlag.

Målvakter:

Carl Bending-Sörling, FBC Kalmarsund*
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam

Utespelare:

Hampus Ahrén, Nykvarns IBF Ungdom
Casper Backby, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Linus Holmgren, IBF Falun*
Emil Johansson, IBF Falun
Malte Lundmark, IBF Falun*
Linus Malmström, FC Helsingborg*
Robin Nilsberth, Zug United
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Ludwig Persson, Växjö IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Växjö IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK

* Spelare som gör VM-debut

📺 Se innebandy-VM på TV

Var sänds innebandy-VM? Jo, Sveriges Television sänder både herrarnas och damernas världsmästerskap och har ett avtal som sträcker sig flera år framöver. Så via SVT:s kanaler eller på SVT Play kommer VM att sändas. I vårat spelschema ovan hittar du all information om sändningarna ifrån mästerskapen.

📆 När spelas Innebandy VM 2023?

Världsmästerskapet spelas mellan den 2 och 10 december.

🏆 Vem vinner Innebandy VM 2023?

Sverige och Finland är stora favoriter till att vinna VM 2023. Men utöver det så har Schweiz och Tjeckien knappat in en aning och ställer sig närmare de nordiska länderna i favoritskapet.

🇸🇪 Vilka möter Sverige i världsmästerskapet?

Sveriges damer ställs mot Tjeckien, Polen och Slovakien i VM-gruppspelet 2023. Sedan kan tolv andra länder vara potentiella motståndare för Sverige i slutspelet.