Spelschema innebandy-VM 2022

Hem » Spelschema innebandy-VM 2022
Spelschema innebandy-VM 20222022-10-11T11:32:36+02:00

Här presenterar vi spelschemat för herrarnas världsmästerskap i innebandy 2022. Sammanlagt kommer 16 landslag ifrån hela världen vara med och göra upp i turneringen, där en plats i den stora finalen är målet för de flesta. Innebandy VM på herrsidan pågår mellan 5 och 13 november och sammanlagt kommer det hinnas med 48 matcher under perioden. Turneringen inleds med ett gruppspel och avrundas sedan med playoff, slutspel och placeringsmatcher. På vår grupp-sida kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

Spelschemat för Herrarnas innebandy VM 2022

Laddar...

Spelschemat för slutspelet innebandy VM 2022

Datum Tid Match Kanal
Ons 9 nov 2022 19:00 Fyran grupp B-Ettan grupp C
Ons 9 nov 2022 13:00 Trean grupp B-Tvåan grupp C
Ons 9 nov 2022 16:00 Fyran grupp A-Ettan grupp D
Ons 9 nov 2022 10:00 Trean grupp A-Tvåan grupp D
Tors 10 nov 2022 18:00 Kvartsfinal 1
Tors 10 nov 2022 18:00 Kvartsfinal 2
Fre 11 nov 2022 15:00 Kvartsfinal 3
Fre 11 nov 2022 18:00 Kvartsfinal 4
Lör 12 nov 2022 14:00 Semifinal 1
Lör 12 nov 2022 17:30 Semifinal 2
Sön 13 nov 2022 12:00 Bronsmatch
Sön 13 nov 2022 15:45 Final

Senaste Nytt från innebandy VM 2022

LADDA FLERA NYHETER

Samtliga tider i vårat innebandy VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i innebandy VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att Innebandy-vm.se ej ansvarar ej för detta.

2022 års världsmästerskap i innebandy kommer avgöras i Schweiz mellan den 5 och 13 november 2022. Zürich och Winterthur är värdstäder för turneringen, som blir den fjortonde upplagan på herrsidan. Det svenska herrlandslaget går in som regerande mästare och jagar nu sitt tionde guld.

Framtida världsmästerskap i innebandy

När damernas nästa innebandy VM avgörs år 2023 kommer detta ske i Singapore. Detta blir andra gången som turneringen spelas här och landet är det enda utanför Europa som fått äran att hålla i mästerskapet.

År 2024 kommer herr VM spelas på svensk mark, då Malmö står som värd för mästerskapet. Detta blir fjärde gången som herrarnas VM spelas i Sverige.

📅 Fullständigt innebandy VM 2022 spelschema

Under den dryga veckan som innebandy VM 2022 pågår hinner man med att spela hela 48 matcher. Lördagen den 5 november spelas de första matcherna i världsmästerskapet, där Sverige och Tyskland får äran att inleda turneringen i Winterthur. Matcher följer sedan inom samtliga grupper fram till kvällen då Thailand och Kanada avrundar dagen. Först den 13 noveber spelas de sista matcherna i årets VM och då får vi veta vem som kröns till årets guldmedaljör.

Turneringen inleds med ett gruppspel, där varje deltagande land spelar tre gruppspelsmatcher i kampen om de viktiga poängen. Efter det vankas slutspel för de mest framgångsrika lagen. Medans en del nationer går direkt hit, får andra göra upp i en playoff om de sista platserna. Samtidigt får resterande lag kämpa för att få en så bra slutplacering som möjligt i placeringsmatcherna.

I vårat innebandy VM spelschema är matchtiderna inlagda i svensk tid. Turligt nog behöver vi inte ta någon hänsyn till tidsskillnad vid årets mästerskap.

📆 Schemat för VM-gruppspelet

Mellan den 5 november till och med den 8 november spelas gruppspelet för samtliga herrlandslag. Detta innebär att alla lag ska spela tre gruppspelsmatcher på fyra dagar. Därefter får de två bästa lagen i Grupp A och Grupp B en eller två vilodagar inför kvartsfinalerna medan andra lag spelar Playoff-matcher.

🏅 Schemat för VM-slutspelet

Slutspelet i innebandy-VM inleds med fyra playoff-matcher. De två bästa lagen från Grupp C och Grupp D kommer där att ställas mot de två sämsta lagen från Grupp A och Grupp B, för att få fram kvartsfinalmotståndare till de redan klara lagen. I årets upplaga spelas dessa playoff-möten den 9 november.

Därefter följer det riktiga slutspelet med kvartsfinaler, semifinaler och och medaljmatcher. Den stora VM-finalen spelas på söndagen den 13 november.

🔢 Schemat för placeringsmatcher

Samtidigt som playoffen till slutspelet pågår, påbörjas även placeringsmatcherna för de lag som kom på tredje- och fjärdeplats i grupp C och D. Dessa nationer kommer att inta placering 13-16 i mästerskapet och i fyra matcher kommer lagen ha chansen att inta en så hög placering som möjligt.

Inledningsvis möts trean i den ena gruppen och fyran i den andra gruppen. Vinnarna i dessa två matcher avancerar sedan till placeringsmatchen där vinnaren kommer på trettonde plats och förloraren på fjortonde plats. De lag som går förlorande ur de inledande matcherna gör i sin tur upp om VM-plats 15 och 16. I årets mästerskap spelas dessa matcher den 10 och 11 november.

Detta är dock inte de enda placeringsmatcherna som kommer att spelas. Lagen som går förlorande ur playoffmatcherna gör på samma sätt upp om plats 9 till 12, samtidigt som förlorarna i kvartsfinalerna får kämpa om plats 5 till 8. För dessa matcher är det 10-11 respektive 12-13 november som gäller.

Lag och grupper i Innebandy-VM 2022

Under gruppspelet i innebandy VM är lagen uppdelade i fyra grupper med fyra lag i varje. Grupp A och Grupp B är de två bästa grupperna, med andra förutsättningar än de åtta andra lagen. Ettan och tvåan i Grupp A och Grupp B går direkt till kvartsfinal, medan trean och fyran i vardera grupp får spela om en kvartsfinalplats.

Grupp C och Grupp D består av de sämre rankade lagen. De två bästa lagen i vardera grupp får spela om en kvartsfinalplats mot trean och fyran från Grupp A och Grupp B. Trean och fyran i Grupp C- och D spelar sedan matcher om sin slutgiltiga placering.

Det är nästan exakt samma nationer som medverkar i världsmästerskapet för herrar och damer. Endast två lag skiljde sig åt under 2021 då både damerna och herrarnas mästerskap hölls. Lika så ser seedningen ut på ett liknande vis. Detta visar tydligt på vilka nationer som är mest framgångsrika inom sporten.

Grupperna i herrarnas Innebandy VM 2022

Grupp A:

 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇫🇮 Finland
 • 🇳🇴 Norge
 • 🇸🇰 Slovakien

Grupp B:

 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇨🇿 Tjeckien
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇱🇻 Lettland

Grupp C:

 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇪🇪 Estland
 • 🇸🇬 Singapore
 • 🇹🇭 Thailand

Grupp D:

 • 🇦🇺 Australien
 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇵🇱 Polen
 • 🇵🇭 Filippinerna

Vägen till innebandy VM 2022 – Så kvalificerade sig lagen

För att få chansen att medverka i världsmästerskapet måste samtliga lag, med undantag för värdnationen, kvalificera sig hit. Dessa kval består av mindre turneringar för respektive världsdel, där regionerna tilldelats ett visst antal platser. Europas länder är mest framgångsrika inom sporten och därmed har vår kontinent flest VM-platser.

Schweiz var direktkvalificerade till mästerskapet som värdland. Övriga europeiska lag behövde kavla för att nå en plats, vilket man gjorde genom sex mindre kvalturnering i början av året. Sverige spelade sitt kval i Lettland och fick här spela mot Ungern och Frankrike. Efter vinst i samtliga matcher var man klara för världsmästerskapet. Alla europeiska lag som kvalificerade sig till innebandy VM 2022 var Finland, Lettland, Danmark, Estland, Sverige, Norge, Polen, Slovakien, Tjeckien och Tyskland.

Singapore, Australien, Filippinerna och Thailand kvalade in som de fyra bäst rankade asiatiska landslagen till mästerskapet. Kanada tog i sin tur platsen i det Amerikanska kvalet.

🇸🇪 Sveriges matcher i Innebandy VM 2022

Sverige spelar med säkerhet minst tre matcher i VM, men hoppas naturligtvis på fler bataljer under mästerskapet. Herrarna inleder sitt VM mot Tyskland, spelar sin andra match mot Lettland och avslutar mot Tjeckien i den sista gruppspelsomgången. Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringen.

 • Lördag 5 november kl. 12:00 Tyskland-Sverige
 • Söndag 6 november kl. 12:00 Sverige-Lettland
 • Måndag 7 november kl. 18:00 Sverige-Tjeckein

Samtliga tider är angivna i svensk tid

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

Om Sverige vinner sin grupp så kommer man att ställas mot det sämst rankade laget från de övriga grupperna. Så det lag som står som sämst rankat av playoff-vinnarna (och som inte kommer från Sveriges grupp) kan Sverige ställas mot, som gruppvinnare alltså.

Som grupptvåa så får man ett aningen svårare motstånd, då det blir en grupptrea som bäst. Om Sverige kommer etta eller tvåa i sin grupp så kan man inte ställas mot ettan eller tvåan från Grupp A i kvartsfinal åtminstone. Först i en semifinal så kan dessa länder ställas mot varandra.

Om Sverige kommer trea eller fyra i Grupp B så ställs man mot ettan eller tvåan från Grupp C- eller D i playoffspel om kvartsfinalplatser. Då är det vinst som gäller för att man ska nå kvartsfinal.

⭐ Sveriges trupp till innebandy VM 2022

När förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén presenterade Sveriges trupp till herrarnas VM i Schweiz inkluderade denna två målvakter och sjutton utespelare. Fyra av namnen gör dessutom debut i VM-sammanhang, medans flera namn känns igen från fjolårets guldlag.

Målvakter:

Carl Bending-Sörling, FBC Kalmarsund*
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam

Utespelare:

Hampus Ahrén, Nykvarns IBF Ungdom
Casper Backby, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Linus Holmgren, IBF Falun*
Emil Johansson, IBF Falun
Malte Lundmark, IBF Falun*
Linus Malmström, FC Helsingborg*
Robin Nilsberth, Zug United
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Ludwig Persson, Växjö IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Växjö IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK

* Spelare som gör VM-debut

📺 Se innebandy-VM på TV

Var sänds innebandy-VM? Jo, Sveriges Television sänder både herrarnas och damernas världsmästerskap och har ett avtal som sträcker sig flera år framöver. Så via SVT:s kanaler eller på SVT Play kommer VM att sändas. I vårat spelschema ovan hittar du all information om sändningarna ifrån mästerskapen.

📆 När spelas Innebandy VM 2022?

Världsmästerskapet spelas mellan den 5 och 13 novmeber.

🏆 Vem vinner Innebandy VM 2022?

Sverige och Finland är stora favoriter till att vinna VM 2022. Men utöver det så har Schweiz och Tjeckien knappat in en aning och ställer sig närmare de nordiska länderna i favoritskapet.

🇸🇪 Vilka möter Sverige i världsmästerskapet?

Sveriges herrar ställs mot Lettland, Tyskland och Tjeckien i VM-gruppspelet 2022. Sedan kan tolv andra länder vara potentiella motståndare för Sverige i slutspelet.