Mikael Ahlerup gör idag sin första dag som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet. Han ersätter Göran Harnesk som går i pension efter nio år på posten.

Mikael Ahlerup har en lång karriär bakom sig med bland annat toppjobb som vd för AIK fotboll i drygt två och ett halvt år med början 2015. Sedan har han även en kortare sejour i Dalkurd FF.

Men nu är det alltså dags för en riktningsförändring och innebandy som gäller. I mars blev det officiellt att det var just Ahlerup som skulle ta över när den tidigare generalsekreteraren Göran Harnesk går i pension. Idag är dagen för detta.

Till Svenska Innebandyförbundets hemsida säger deras nya generalsekreterare att han är exalterad kring sitt nya jobb.

Jag är oerhört stolt och glad att få möjligheten att tillsammans med styrelsen, medarbetarna på förbundet, de 21 distrikten ute i landet och Svenska Superligan leda svensk innebandys framtida utveckling. Jag kommer att lägga mycket tid, energi och engagemang på att skapa goda förutsättningar så att vi tillsammans når våra mål, säger Ahlerup.

Förbundet skriver att Mikael Ahlerup kommer få en viktig del i att utveckla framtidsprojektet ”Svensk innebandy vill” där målet är att vara en sport som alla ska kunna engagera sig i med sikte på år 2030. Något han själv brinner för.

– För mig är innebandy en idrott för alla, en välkomnande rörelse där alla får och kan vara med. Det är en folksport som inkluderar alla. Från barn, ungdomar och motionärer till elit och landslag. Möjligheterna till utveckling och de utmaningar innebandyn står inför lockar mycket, och är något jag har erfarenhet av från tidigare uppdrag. Min bakgrund och erfarenhet som ledare inom idrotten och upplevelsenäringen blir viktig. Samtidigt hoppas jag att min förmåga att få människor att känna att alla är en del av upplevelsen ska spela in, avslutar Mikael Ahlerup.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här