Senast som damernas världsmästerskap i innebandy gick av stapeln var den 4-12 december 2015. Det hela skedde i finska staden Tammerfors och mästerskapet var det tionde i raden att arrangeras. Inför turneringen spelades som vanligt kval på flera håll i världen, där de 15 deltagande länderna utöver värdnationen togs fram.

Under mästerskapet spelade lagen till en början ett gruppspel i form utav fyra grupper med fyra alg i vardera. Samtliga lag mötte varandra en gång vardera. Här kan du se hur grupperna såg ut, lagen är placerade i den ordning som de slutligen placerade sig.
Grupp A: Finland, Schweiz, Polen och Norge
Grupp B: Sverige, Tjeckien, Lettland och Tyskland
Grupp C: Danmark, Australien, Singapore och Japan
Grupp D: Slovakien, Ryssland, USA och Nederländerna

De två topp-placerade lagen i grupp A och B gick direkt till kvartsfinal, samtidigt som de lägst placerade lagen i grupp A och B mötte de två bästa lagen ur grupp C och D i en playoff om de sista fyra kvartsfinalplatserna. Ifrån kvarten tog sig Finland, Tjeckien, Schweiz och Sverige vidare till semifinal, där Finland besegrade Tjeckien med 4.3 och Sverige vann över Schweiz med 7-3.

Finalen mellan de två nordiska grannländerna blev en spännande sådan där Sverige vann mötet på straffar. Bronset gick sedan till Schweiz som vann bronsmatchen med 5-4.