Foto: SVT

Nu är det klart att innebandy-VM för damer och herrar 2021 kommer att sändas i Sveriges Television.

– Ett redan starkt sportår i SVT blir nu ännu starkare och det känns väldigt roligt att få sända VM i innebandy med två svenska landslag som båda aspirerar på VM-guld, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

VM i innebandy för damer spelas på hemmaplan i Uppsala 27 november till 5 december och SVT kommer att sända alla Sveriges matcher från mästerskapet. Sverige kommer till VM som rejäla förhandsfavoriter. Landslaget är inte bara regerande världsmästare utan en dominant i innebandyvärlden med sju raka VM-guld.

Det svenska herrlandslaget tillhör också absoluta världseliten, men kommer revanschsugna till VM efter två raka finalförluster. Herr-VM 2020 skulle ha arrangerats i Helsingfors men sköts upp på grund av pandemin och mästerskapet avgörs nu istället i år mellan 3–11 december. Finland, regerande världsmästare i innebandy på herrsidan, står fortsatt värd för mästerskapet.

– För innebandyn betyder det oerhört mycket att SVT och den kvalitetsstämpel de representerar väljer att satsa på just vår sport. Sveriges landslag i innebandy är världsledande och dessutom innebär sändningarna att vi äntligen får chansen att verkligen nå hela svenska folket, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef för Svensk Innebandy.

Avtalet sträcker sig över 2021 med möjlighet till ett fortsatt samarbete över flera år.

– Sveriges båda innebandylandslag är alltid med och slåss om medaljer vilket gör dessa mästerskap extra intressanta för vår stora tv-publik. Att damernas mästerskap dessutom avgörs på hemmaplan ger en extra krydda i denna satsning som vi på SVT nu gör på innebandy, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.