Foto: Unsplash

Damernas VM-gruppspel är nu färdigt och det står klart vilka fyra lag som är direkt vidare till slutspelet. Redan under dagen idag kommer de sista platserna i kvartsfinalerna att fyllas när playoff-matcherna äger rum.

Tjeckien och Schweiz toppade grupp A, samtidigt som Sverige och Finland hamnade på samma placeringar i grupp B, där de allra bästa lagen hållit till under turneringen. Dessa lag är alltså redan nu klara för vidarespel i kvartsfinalerna som äger rum på torsdag och fredag.

Lagen som nu kämpar för att också nå dit är de som kom på tredje- och fjärdeplats i deras grupper, samt ettorna och tvåorna ifrån grupp C och D. Dessa har parats ihop enligt följande upplägg inför dagens matcher:

Playoff 1: Polen-Ryssland
Playoff 2: Slovakien-Thailand
Playoff 3: Lettland-Norge
Playoff 4: Tyskland-Danmark

Det är även på förhand klart att Sverige kommer att ställas mot vinnaren i playoffmöte nummer tre, där Lettland och Norge återfinns. Det lettiska laget gick förlorande ur samtliga av sina gruppspelsmatcher, samtidigt som Norge besegrad såväl Ryssland, Estland och Singapore. Mötet mellan de här två lagen inleds redan klockan 10 idag och därefter spelas resterande matcher enligt följande tider:

10.00: Lettland-Norge
13:00: Tyskland-Danmark
16:00: Slovakien-USA
19:00: Polen-Ryssland