Foto: Bildbyrån

Idag inleds äntligen damernas världsmästerskap i innebandy! Spelare ifrån de sexton främsta nationerna i världen befinner sig just nu i Uppsala för att kämpa om det ärofyllda guldet.

Redan klockan 12:00 inleds turneringen med den allra första kampen mellan Singapore och Estland i grupp D. Det svenska laget äntrat planen på IFU Arena först klockan 17:00 och kommer då göra upp mot Slovakien. Strax innan matchstart hålls den officiella invigningen av turneringen, som sträcker sig fram till och med den 5 december.

Sverige starkt representerade även i de andra lagen

Att Sverige är en nation där innebandy är en stor sport är det ingen tvekan om. Detta märks till exempel när man tittar på de klubbar som spelarna tillhör. Hela elva av de besökande lagen har minst en spelare som till vardags håller till i en svensk klubb. Till exempel har USA hela tio spelare som tillhör svenska klubbar i Juniorallsvenskan samt division 1 till 3. Även för Schweiz och Finland är siffrorna höga.

Också i Sveriges motståndare för dagen, Slovakien, återfinns en svensk spelare. Forwarden Michaela Sponiarova håller till vardags till i SSL-laget Täby. Ska man se till klubbarna så är Malmö och Pixbo de med flest utländska spelare på plats.

Du följer Sveriges match i SVT 1 med sändningsstart klockan 16:55