Sverige ska spela Euro Floorball Tour i Schweiz den 2-4 september. Dit har nu förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén tagit ut truppen.

Det börjar närma sig start på innebandysäsongen igen, efter ett längre sommaruppehåll. Herrlandslaget har dock varit aktiva under sommaren, då man inte minst var på läger på Gotland under slutet av sommaren.

Härnäst väntar en Euro Floorball Tour-turnering i Schweiz (St. Gallen) för Sverige, där man möter Tjeckien, Finland och hemmanationen under tre dagar. Nu har förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén släppt den trupp som ska ner och tävla i de norra delarna av Schweiz.

Truppen består av 20 utespelare och två målvakter. Det är nästan idel spelare från Svenska Superligan i den svenska truppen med Hampus Ahrén (allsvenska Nykvarn) och Robin Nilsberth (schweiziska Zug) som undantag.

Kevin Haglund (FBC Kalmarsund), Malte Lundmark (IBF Falun) och Tobias Gustafsson (Storvreta IBK) var en del av den ursprungliga truppen men tvingades lämna återbud. De ersattes av Omar Aldeeb, Emil Nilsen (båda Falun) samt landslagsdebutanten Linus Malmström (Helsingborg). I ett senare skede lämnade även Rasmus Enström (Falun) och Markus Jonsson (Växjö) återbud och ersattes av Jesper Lindström (FBC Kalmarsund) respektive Martin Karlsson (Linköping).

Sveriges trupp till EFT

Målvakter:

Carl Bending-Sörling, FBC Kalmarsund
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam IBK

Utespelare:

Hampus Ahrén, Nykvarns IBF Ungdom
Rasmus Andersson, Storvreta IBK
Casper Backby, IBF Falun
Jesper Lindström, FBC Kalmarsund
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Emil Johansson, IBF Falun
Martin Karlsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Zug United
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Sebastian Palmqvist, Mullsjö AIS
Ludwig Persson, Växjö IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Emil Ruud, IBF Falun
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Växjö IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Omar Aldeeb, IBF Falun
Emil Nilsen, IBF Falun
Linus Malmström, FC Helsingborg

Spelschemat

2 september:
Sverige-Tjeckien
17:00

3 september:
Schweiz-Sverige
19:00

4 september:
Sverige-Finland
11:45