Foto: Bildbyrån

VM i Innebandy för herrar kommer att avgöras i Malmö 2024. Detta står klart efter att internationella innebandyförbundets beslut.– En otrolig framgång för svensk innebandy, det här betyder så mycket för vår sport och utveckling de kommande åren, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande. 

Senaste Sverige stod som värdnation för ett innebandy-VM på herrsidan var 2014. Då avgjordes mästerskapet i Göteborg. Så tio år efter det senaste världsmästerskapet ska alltså Sverige återigen stå värd för ett VM för herrar. Det är mellan 7-15 december 2024 som världens bästa nationer ska göra upp i VM som kommer att avgöras i Malmö. Arenorna mästerskapet kommer att spelas i är i Malmö Arena och Baltiska hallen.

– Det är ett oerhört glädjande besked. Dels för Svenska Innebandyförbundet, men framför allt för hela innebandysverige med spelare och supportrar. Vi kan utlova en publikfest med världens bästa spelare på plats och ett svenskt landslag som med all sannolikhet är en av favoriterna till guldet. Det blir inte större än så, säger Mikael Ahlerup, Svensk Innebandys generalsekreterare i ett pressmeddelande.

Valet av värdnation till VM 2024 stod enligt internationella innebandyförbundet mellan Sverige och Singapore och valet föll alltså på Sverige och Malmö.

Sverige har tre gånger tidigare arrangerat herr-VM och samtliga tre gånger har det slutat med guld för Sverige. 1996 och 2006 var Stockholm värd för herrarnas VM och 2014 var det Göteborg. VM 2024 blir första gången som Malmö som stad får arrangera ett världsmästerskap i innebandy på herrsidan.