Foto: Svensk innebandy

Vi har, tiden till trots, flera mästerskap att se fram emot med våra landslag. Redan i december spelas VM för herrar följt av fler spännande turneringar.

Trots att coronaviruset har röjt över hela världen, så hoppas vi på att få se lite innebandy snart igen. Nu är det sommarlov, men till hösten ska förhoppningsvis serierna dra igång i landet, med eller utan publik.

Det ska ju också spelas stora mästerskap för våra landslag. Vi har listat fyra mästerskap att se fram emot i år och nästa år.

VM för herrar i Helsingfors 4-12 december 2020

Herrarna åker över Östersjön till vårt kära grannland Finland. Kärt på många sätt, men en rival i innebandysammanhang. Finland har vunnit de två senaste mästerskapen, där Sverige stått för motståndet i finalen. Men nu får Sverige ta revansch på Finlands hemmaplan.

Mästerskapet spelas mellan 4-12 december. Sverige åker på läger i Varberg i slutet på november och möter sedan Lettland, Finland och Danmark i sin grupp.

VM för damer i Uppsala 4-12 december 2021

Damerna får spela ett hemma-VM i fina IFU Arena i Uppsala. Sverige är regerande mästare sju gånger på raken, inför det världsmästerskap där 16 lag ska delta. När mästerskapet drar igång, hoppas vi få se massor med publik i Uppsala.

VM för U19-damerna i Uppsala 5-9 maj 2021

U19-damerna ska få spela ett efterlängtat hemma-VM. Förbundskapten Camilla Granelid får tre årskurser att välja emellan till mästerskapet. Med anledning av att mästerskapet sköts upp i år, får samma tjejer chansen att spela om guldet, plus en årskurs spelare till som står på vänt. Sverige har tre raka VM-guld inför turneringen.

VM för U19-herrarna i Tjeckien 28 april-2 maj 2021

U19-herrarna kommer åka till Tjeckien där de regerande mästarna får ha hemmaplan under hela mästerskapet. Sverige åkte på en förlust mot just Tjeckien i senaste världsmästerskapet, där tjeckerna vann med 8-2. Sur förlust för Sverige som vill ha revansch. Den får man utkräva i april nästa år.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här