Foto: Bildbyrån

Herrlandslaget har befunnit sig i Schweiz för tre landskamper i Euro Floorball Tour. Något som resulterade i tre strafförluster.

Sverige spelade oavgjort tre gånger och förlorade därefter på straffar lika många gånger under EFT-turneringen som spelades i Schweiz under helgen.

I första matchen ledde Sverige med 3-1 mot Tjeckien efter första perioden och tycktes gå mot en bekväm seger, men i andra perioden vände tjeckerna till 5-4-ledning. En dramatisk sista period med en sen kvittering från Hampus Ahrén gav slutresultatet 6-6 efter ordinarie matchtid. Josef Rypar avgjorde sedan för tjeckerna under straffläggningen till tjeckisk seger.

Dagen därpå var det Sveriges tur att åka på ett sent kvitteringsmål när Jan Zaugg kvitterade för värdnationen Schweiz med mindre än minuten kvar. 5-5-resultatet följdes av straffar och då avgjorde Luca Graf inför hemmapubliken i St. Gallen.

Tredje och sista matchen var mot Finland och även där blev det alltså förlust på straffar efter att Sverige hämtat in ett 5-2-underläge till 5-5 under den sista perioden.

Det går därmed att konstatera att de blågula herrarna vände hem från Schweiz med tre förluster i bagaget, men i straffläggningar.