Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN

Världsmästerskapet som inleddes under helgen har inte bara bjudit på spännande matcher för det svenska landslaget. Även de andra nationerna har hunnit med att beta av både sina första och andra matcher. Här är vår summering av inledningen av damernas innebandy VM 2021.

I grupp A har alla lag hunnit med att spela sina första matcher, där det blev Tjeckien och Polen som fick med sig poäng ifrån sina möten. Tjeckiens motståndare var Schweiz och mötet inleddes med en del fysiska närkamper, där Tjeckien var laget som gjorde den bästa inledningen på mötet. Trots detta skulle det dröja till den sista perioden innan man började dra ifrån målmässigt, för att slutligen kunna spika slutresultatet 5-2 på straff i den sista minuten. Polen vann i sin tur över Lettland med 6-4, där Polens starka inledning på mötet höll i sig genom hela mötet.

I grupp B, där Sverige är med, har samtliga lag hunnit med att spela två av tre gruppspelsmatcher, där vi under morgondagen får se upplösningen i tabellen. Efter att både Sverige och Finland vunnit sina möten med Tyskland och Slovakien står det redan nu klart att det blir de nordiska lagen som avancerar till slutspelet. Sverige har en betydligt bättre målskillnad efter sina två storkrossar, medans Finland vann med siffrorna 15-0 mot Tyskland samt 7-2 mot Slovakien. Kan det vara så att laget sparar på krafterna inför morgondagens gruppfinal?

I grupp C lyckades Danmark besegra USA med 9-6 under lördagen, samtidigt som Thailand plockade poäng mot Italien på söndagen. Matchen slutade 5-2 och laget hade ett mycket stort stöd på läktarna till hjälp. Matchen var dessutom den allra första i VM-sammanhang för Italien, som i år gör debut i turneringen.
– Vi är glada att vara här och kommer fortsätta göra allting för att göra det så bra som möjligt, sa lagets första målskytt Livia Dossegger till Internationella Innebandyförbundet efter matchen.

I grupp D har Norge tagit ett starkt grepp om topp-placeringen efter att ha vunnit sina båda möten med Ryssland och Estland. Samtidigt kunde Estland besegra Singapore med en uddamålsvinst i turneringens öppningsmatch. Singapore lyckades sedan knycka en poäng under söndagen då man med ynka fyra sekunder kvar på klockan utjämnade resultatet mot det ryska laget.