Foto: Bildbyrån

Sveriges damlandslag i innebandy är klart för VM-final. Schweiz blev fullständigt överkörda av Sverige i Uppsala, där matchen slutade hela 14-1 (!) till svensk favör.

Under lördagseftermiddagen så spelade Sveriges landslag VM-semifinal hemma mot Schweiz inför ett kokande IFU Arena i Uppsala. Sverige hade inga som helst problem med uppstickaren, även om de första tio minuterna i matchen var lite avvaktande för svensk del.

Men efter att lagkapten Ida Sundberg slog över en genomskärare till Moa Gustafsson på vänsterkanten så hade Sverige 1-0 efter drygt elva spelade minuter. Och efter det så fortsatte det att rinna in mål bakom Lara Heini i det schweiziska målet. Till den första periodens slut så hade Sverige ledningen med 4-0.

Målkavalkaden fortsatte i den andra perioden för svensk del. Två tidiga mål från Wilma Johanssons klubba i den andra perioden följdes upp av ytterligare fyra mål från Sverige i perioden. Efter två perioder så var VM-semifinalen inte alls spännande längre då Sverige hade ledningen med 10-0.

Den tredje perioden blev något mer avslagen, även om Sverige fortsatt pressade på. Men i och med att matchen i stort sett redan var över, så var den tredje perioden snarare än transportsträcka mot slutsignal än något annat.

Semifinalen i VM slutade till slut 14-1 till Sverige och nu väntar final imorgon söndag. Finalen tekas igång 16:30 och där väntar vinnaren mellan Tjeckien och Finland, som spelas ikväll. Schweiz får spela bronsmatch med matchstart 13:00.

Sveriges målskyttar:

Amanda Delgado-Johansson (3)
Wilma Johansson (3)
Moa Tschöp (2)
Ida Sundberg
Moa Gustafsson
Klara Loneberg
Emelie Wibron
Maja Viström
Jonna Sjöberg