Foto: Bildbyrån

Sverige och Finland är båda klara för semifinal efter stora segrar i respektive kvartsfinal. Sverige vinner med övertygande 13-0 och kan nu vända fokus mot semifinalen, där Schweiz är den mest troliga motståndaren.

Det var en mål snål 1:a period där Sverige håller bollen nästan hela tiden. Att det enbart står 3-0 är en kombination av två faktorer. Norge försvarar sig bra genom att vara välorganiserade och ligger lågt med tight försvar. Sedan behöver Sverige ta fler avslut i olika situationer, bland annat fler långskott för att kunna sätta fler bollar.

Det rinner iväg när Sverige utökar ledningen till 11-0 under den 2:a perioden. Det är en blandning av att Norge har gjort en del misstag, men även att Sverige lyckas bättre i sitt spel och därmed fått bättre utdelning.

Matchen slutar 13-0 efter en något lugnare 3:e period.

Tidigare idag har Finland spelat sin kvartsfinal mot Polen där Finland vann med 14-0 och är därmed också klara för semifinal. Imorgon möts Tjeckien – Danmark och Schweiz – Slovakien, där segraren i den sistnämnda matchen blir Sveriges motstånd i semifinalen.