Foto: Bildbyrån

Sverige fick en drömstart på innebandy-VM i Uppsala. Premiärmatchen mot Slovakien slutade hela 22-3 till det blågula landslaget.

Under lördagseftermiddagen så inledde Sverige VM på hemmaplan när man spelade mot Slovakien i IFU Arena. På förhand var Sverige naturligtvis stora favoriter i matchen och det tog inte många minuter innan de visade klass. Efter endast drygt två (!) spelade minuter så hade Sverige gjort både 1-0 och 2-0. Efter fem minuter så stod det 3-0 till Sverige och svenskorna satte tonen till matchen tidigt.

Slovakiens försvarsspel var inte tillräckligt tätt och det stjärnspäckade svenska laget hade inga problem med att städa undan slovakerna i början av matchen. Efter de tidiga målen i den första perioden så ökade Sverige takten och vann period ett med 8-1.

Den andra perioden vann Sverige med 6-1 innan man fullbordade matchen med 8-1 även i den tredje perioden. Slutresultatet skrevs till slut till 22-3 till svensk favör, en drömstart på VM för svensk del. Moa Tschöp, till vardags i FBC Kalmarsund stod för ett mål och åtta (!) assist och var en av matchens förgrundsfigurer.

Under söndagen väntar nästa match för Sverige i Uppsala när Tyskland står på andra sidan. Matchen startar 15:30 och sänds på SVT Play.