Sverige vann till slut World Games efter finalseger mot Finland med 6-5. Ludwig Perssons mål till 6-3 blev matchavgörande.

Mitt i högsommaren så har The World Games spelats i Birmingham, USA, där innebandy varit en av sporterna. Sverige var ett av åtta deltagande länder och tillhörde gruppen med Lettland, Schweiz och Thailand.

Premiären mot Lettland blev en missräkning för Sverige då matchen slutade oavgjort till 6-6 vilket förvånade många. Det andra mötet i gruppen blev mot Thailand, där Sverige vann stort med hela 20-1. I gruppspelets sista match väntade tufft motstånd i Schweiz, där schweizarna fick se sig nollade av Sverige. Blågult vann med 3-0 och blev klara för semifinal.

I semifinalen väntade Tjeckien, ett på förhand tufft motstånd. Men Sverige imponerade stort och städade av tjeckerna med 6-1 i semifinalen och tog sig till final i The World Games där Finland stod.

Finalen vanns av Sverige med 6-5 efter att de blågula herrarna haft ledningen under hela matchen. Ludwig Perssons mål till 6-3 blev matchavgörande. Sverige spelade uppoffrande och visade att en titel i World Games är viktigt för landslaget. Nästa mål är att vinna VM i Schweiz i november.

Slutställningen i World Games

1. Sverige
2. Finland
3. Tjeckien
4. Lettland
5. Schweiz
6. Kanada
7. Thailand
8. USA