Damlandslaget i innebandy ska spela VM i Singapore den 2-10 december. Nu har förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson presenterat VM-truppen.

I december väntar ett häftigt mästerskap för Sveriges damer när man åker till Asien och Singapore för att försvara sitt VM-guld. I gruppen har Sverige möten med Slovakien, Tjeckien och Polen innan man med största sannolikhet spelar slutspel i världsmästerskapet. Under måndagen presenterade Åsa Karlsson Sveriges trupp till mästerskapet där många namn har varit med förr.

– En mycket stark trupp med härliga ingredienser. En trupp med bred spets. Många spelare i den här truppen kan vara avgörande i stora matcher, säger Karlsson till Svenska Innebandyförbundets hemsida och fortsätter:

– Vi har en blandning mellan ungt och rutinerat och den här gången är det inte lika många debutanter som i förra VM-truppen (2021). Då var det elva stycken, nu är det fyra, men fortfarande ett relativt ungt lag som är hungriga på nästa guld.

De fyra VM-debutanterna i den svenska truppen är Nellie Öhgren, Jonna Stenvall, Lovisa Hedin och Hanna Nordstrand. Sverige reser till Singapore i slutet av november och spelar sin premiärmatch den 2 december. För Åsa ”Kotten” Karlsson blir det den sista turen med gänget då hon gör sitt sista mästerskap på posten.

Spelschema

Gruppspelet. Matcherna är angivna i svensk tid.

2 december
Slovakien – Sverige
11:30

4 december
Tjeckien – Sverige
10:00

5 december
Sverige – Polen
10:00

Slutspelet i innebandy-VM 2023 spelas 7-10 december med kvartsfinaler 7 december, semifinaler 9 december och final/bronsmatch 10 december.

Truppen

Målvakter
Lovisa Hedin, Thorengruppen IBK
Matilda Östlund-Visén, Täby FC IBK

Utespelare
Moa Andersson, Pixbo IBK
Sandra Boric-Svärd, Thorengruppen IBK
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Amanda Delgado Johansson, Thorengruppen IBK
Cajsa Elm, Pixbo IBK
Moa Gustafsson, IBF Falun
Wilma Johansson, Västerås Rönnby IBK
Klara Loneberg, Pixbo IBK
Klara Molin, Täby FC IBK
Hanna Nordstrand, Täby FC IBK
Ida Sundberg, Kloten Dietlikon
Jonna Stenvall, Thorengruppen IBK
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Moa Tschöp, FBC Kalmarsund
Maja Viström, Thorengruppen IBK
Emelie Wibron, Thorengruppen IBK
Nellie Öhgren, Thorengruppen IBK