De svenska herrseniorerna förlorade samtliga sina tre EFT-matcher på straffar. För herrarnas U19-landslag blev det inte särskilt mycket roligare med tre förluster varav två efter straffar.

I första matchen, som präglades av utvisningar och mycket boxplay för Sverige, stod Tjeckien för motståndet och efter ordinarie tid stod det 3-3 på resultattavlan efter att Arvid Ase, Emil Nyh och Victor Johansson gjort de svenska målen. Extrapoängen gick dock till Tjeckien som avgjorde straffläggningen genom ett mål av Adam Palcinsky.

Mer målrikt blev det i andra matchen då Sverige och Schweiz spelade 7-7 efter att svenskarna bränt alldeles för många lägen och åkt på farliga kontringar matchen igenom. Återigen blev det straffavgörande och ännu en gång svensk förlust efter att Vinz Burren avgjort.

I den avslutande matchen i U19-landslagets EFT-turnering blev det inga straffar… men ändå förlust. Rivalerna Finland var på spelhumör redan från början och gjorde hela fem mål i första perioden vilket innebar ställningen 5-2 inför andra – ett underläge Sverige aldrig riktigt lyckades hämta sig från. När slutvisslan gick av hade Finland vunnit med 9-5.

Resultat:

Sverige-Tjeckien, 3-4 e.str
Sverige-Schweiz, 7-8 e.str
Sverige-Finland, 5-9