Foto: Svensk Innebandy

Team Thorengruppens damlag ersätter Iksu i SSL, det blev klart idag. SSL har nu erbjudit klubben platsen och de har accepterat, enligt klubbens hemsida.

I juli kom den chockerande nyheten att storklubben tillika de regerande mästarna Iksu drar sig ur SSL med omedelbar verkan. Direkt kom nyheten om att ett annat Umeå-lag skulle ta över, Team Thorengruppen. Klubben hade nått högst upp på den vakanslista över lag att ta över SSL-platsen.

Nu är det bekräftat. Team Thorengruppens damer spelar i världens bästa innebandyliga 2020/21. Trots bestridigheter från IBK Göteborg som hade förstaplatsen innan.

Tidigt pratades det om att Thorengruppen kan få några guldvärvningar inför säsongen, i och med att lokala rivalen Iksu lagt ner.

– Vi vill vara med och konkurrera om SM-guldet redan i vinter. Det är ingen hemlighet att vi för diskussioner och vill bygga truppen på tre grundpelare; spelare från Thorengruppen som var med och förde upp oss till SSL, spelare från Iksus SM-guldtrupp och ett par spelare från andra klubbar, gärna med lokal prägel, säger sportchefen Joakim Sjöström till klubbens hemsida.

Damlagets plats i SSL innebär nu att Team Thorengruppen har två lag i Svenska Superligan nästa säsong, då herrarna också är nykomlingar i innebandyns finrum.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här