Sverige ställs mot Finland i VM-semifinal 2022, en repris på fjolårets VM-final. I den andra semifinalen spelar hemmanationen Schweiz mot Tjeckien. Detta står klart efter alla spelade kvartsfinaler.

Alla förhandsfavoriter i VM har tagit sig till semifinalspel efter gårdagens och dagens kvartsfinaler. Igår gick värdnationen Schweiz vidare efter en målsnål match mot Lettland (3-1) och sedan var det Sveriges tur. De regerande världsmästarna var långt från målsnåla i sin seger mot Norge med hela 18-2.

Under fredagen spelades de två sista kvartsfinalerna, den mellan Tjeckien och Slovakien och den mellan Finland och Tyskland. Med blågula ögon sett var det den sistnämnda kvartsfinalen som var mest intressant då vinnaren där skulle bli Sveriges semifinalmotståndare. Efter 60 spelade minuter var det inget snack, då Finland var det bättre laget. Finland kommer därmed att möta Sverige i VM-semifinal imorgon (lördag). Tjeckien vann dessutom sin kvartsfinal mot Slovakien och ställs mot Schweiz i den andra semin.

Kvartsfinalerna

Schweiz – Lettland, 3-1

Sverige – Norge, 18-2

Tjeckien – Slovakien, 9-4

Finland – Tyskland, 11-2

Semifinalerna

Sverige – Finland
14:00

Schweiz – Tjeckien
17:30