SDF-SM har fått nygamla spelplatser till de närmsta åren. Nyköping, som skulle arrangerat turneringen i januari i år, får släppa bollen vidare till Umeå som arrangerar i höst medan Nyköping får en ny chans nästa år.

Årets upplaga av distriktslags-SM (SDF-SM) skulle ha gått av stapeln i Nyköping och Oxelösund i början av januari. Pandemisituationen och restriktioner från regeringen satte dock stopp för detta. Det innebar att turneringen sköts fram, men utan någon ny lösning till en början.

Men nu har Svenska Innebandyförbundet tillsammans med distriktsförbund kommit fram till en lösning. SDF-SM 2022 kommer att spelas i Umeå i november. Turneringen kommer att äga rum 3-6 november 2022 i samarbete med Västerbottens Innebandyförbund och är alltså ämnat för spelare födda 2005.

– Vi vill tacka den lokala organisationen i Nyköping och Oxelösund och även Visit Umeå för hjälpen att fastställa när och var årets upplaga av distriktslags-SM skulle gå att genomföra, säger Svensk Innebandys arrangemangschef Stefan Jonasson till förbundets hemsida och fortsätter:  

– Coronapandemin tvingade oss att tänka om men nu ser vi fram emot att välkomna samtliga deltagare, publik med flera till Umeå innan vi därefter återvänder till Nyköping och Oxelösund för ytterligare ett fantastiskt evenemang. Umeå har tidigare stått som värd för distriktslags-SM och vi ser med tillförsikt fram emot vad staden kan erbjuda SDF-SM 2022.

Precis som Stefan Johansson benämner i citatet ovan så kommer SDF-SM att komma tillbaka till Södermanland och Nyköping och Oxelösund. De sörmländska pärlorna får arrangera SDF-SM 2023 istället, en turnering som förhoppningsvis ska kunna äga rum i början av januari nästa år. Distriktslags-SM 2023 är ämnat för spelare födda 2006.

– Vi är oerhört nöjda och glada att vi tillsammans med SIBF och våra vänner i Umeå kunde hitta en bra lösning för det uppskjutna SDF-SM 2022. Nu ska vi stå för ett fantastiskt värdskap då vi hälsar välkommen till Nyköping/Oxelösund och SDF-SM 2023 den 5-8 januari, säger Onyx Innebandys klubbchef Sverker ”Kecke” Lundh till Svensk Innebandy.