År 2023 ska damlandslaget förhoppningsvis spela VM i Singapore. Nu har VM-kvalets matcher släppts, där Sverige spelar matcher i januari och februari.

Nästa år smäller det för damerna då man ska visa mästartakter igen i VM, när det spelas i Singapore. Men först och främst ska Sverige ta sig förbi VM-kvalet som kommer att spelas efter nyårsskiftet. I slutet på januari och i början av februari spelas VM-kvalet där Sverige spelar mot Tyskland i premiärmatchen.

Damerna kommer att spela VM-kvalet i Lettland, där man möter värdnationen, Nederländerna, Storbritannien och förstås premiärmotståndaren Tyskland. Ganska nya bekantskaper för landslaget.

– Det är alltid värdefullt att spela internationella matcher och nu får vi möta fyra nationer som vi vanligtvis inte möter under VM eller EFT. Det ska bli kul att möta Lettland, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien och jag hoppas att vi alla kan dra lärdomar från de här matcherna som vi sen kan ha nytta av i framtiden, säger förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson till förbundets hemsida.

De tre lagen som hamnar topp tre i kvalgruppen kommer att kvalificera sig för VM i Singapore 2023.

Spelschemat i VM-kvalet

31 januari
Tyskland – Sverige
14:00

2 februari
Storbritannien – Sverige
11:00

3 februari
Sverige – Nederländerna
11:00

4 februari
Lettland – Sverige
20:00