Foto: Unsplash

Mikael Hills fick förra veckan veta att han inte fick förlängt kontrakt som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i innebandy. Nu har förbundet presenterat Hills ersättare. Det blir inte bara en förbundskapten utan två när Thomas Brottman och Niklas Nordén ska dela på arbetet.

Thomas Brottman har en lång karriär både som spelare och ledare. Under sin spelarkarriär var han med och vann två VM-guld och fyra SM-guld. Som tränare har Brottman varit med och tagit både IFB Falun och Storvreta IBK till SM-guld.

– Mitt ledarskap går ut på att vinna. Jag älskar att vinna och det är viktigt om man ingår i svensk innebandy på den här nivån. Men det handlar också om en utvecklingsfas. Jag tycker att jag har lyckats med att både vinna och få fram yngre spelare, säger Brottman i ett pressmeddelande på svenska innebandyförbundets hemsida.

Hans kollega som också kommer bli förbundskapten Niklas Nordén har också en framgångsrik tränarkarriär där han bland annat varit med och tagit Växjö IBK till SM-final.

– Förhoppningsvis tas vi in för att göra Sverige bäst igen. Alla ska förstå vad det krävs för att vinna, det ska vi jobba stenhårt med. Och det är enormt häftigt att göra det tillsammans med Thomas Brottman. Han har otroliga erfarenheter av hur det är att skapa ett vinnande lag, säger Nordén

Målet för förbundskaptenerna är att återigen göra Sverige till ett vinnande lag där målsättningen är att vinna kommande VM. Senast Sverige vann VM var 2014 och nästa möjlighet till att vinna VM blir under VM 2021 som spelas i Helsingfors 3-11 december.

Båda förbundskaptenerna har skrivit avtal som sträcker sig över VM 2024.

– Det är en väldigt kompetent och passionerad duo som kommer vara med att leda svensk innebandy framåt de kommande åren, säger landslagschefen Joakim Lindström