Sveriges förbundskaptener Thomas Brottman och Niklas Nordén har tagit ut truppen till innebandy-VM i Schweiz 2022. Fyra VM-debutanter finns med i truppen.

I november ska Sveriges herrlandslag försvara VM-guldet då man reser till Schweiz för ett nytt mästerskap. Mellan 5-13 november pågår turneringen, där Sverige ställs mot Tyskland, Tjeckien och Lettland i gruppspelet.

Under måndagsförmiddagen presenterade förbundskaptensparet Thomas Brottman och Niklas Nordén den trupp som ska resa till Schweiz och försvara det svenska VM-guldet. Turneringen spelas i Zürich och Winterthur, där Blågult spelar gruppspelet i just Winterthur. Förbundskapten Thomas Brottman ser fram emot turneringen, och hoppas kunna försvara VM-guldet.

– Jag har alltid haft filosofin att man försvarar inte nya guld – man vinner dem. Det är viktigt att man är i ett jakttänk och inte i ett försvarstänk. Man måste vara på jakt efter något för annars är det lätt hänt att man blir tillbakalutad om man ska försvara. Vi går för ett nytt guld och det ska vinnas, säger han till Svenska Innebandyförbundets hemsida.

I den svenska truppen hittar vi fyra VM-debutanter i form av Linus Holmgren och Malte Lundmark (båda IBF Falun) samt Linus Malmström (FC Helsingborg) och målvakten Carl Bending-Sörling (FBC Kalmarsund).

Sveriges trupp består nästan till fullo av spelare från den Svenska Superligan. Undantagen är den rutinerade backen Robin Nilsberth (i schweiziska Zug) samt den väldigt talangfulle Hampus Ahrén (till vardags i allsvenska Nykvarn).

IBF Falun är, sin vana trogen, den förening som har flest inslag med i den svenska truppen. Storklubben har hela sju spelare med i den svenska VM-truppen.

Spelschemat i VM

5 november:
Sverige-Tyskland, 12:00

6 november:
Sverige-Lettland, 12:00

7 november:
Sverige-Tjeckien, 18:05

Kvartsfinalerna spelas den 10 november. Semifinalerna den 12 november och sedan spelas bronsmatch och final söndagen den 13 november.

Sveriges trupp till VM

Målvakter:
Carl Bending-Sörling, FBC Kalmarsund
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam

Utespelare:
Hampus Ahrén, Nykvarns IBF Ungdom
Casper Backby, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Linus Holmgren, IBF Falun
Emil Johansson, IBF Falun
Malte Lundmark, IBF Falun
Linus Malmström, FC Helsingborg
Robin Nilsberth, Zug United
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Ludwig Persson, Växjö IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Växjö IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK