Det blev inget VM-guld för det svenska herrlandslaget 2019. Finland snodde åt sig den ädlaste medaljen. Nu börjar satsningen inför VM i Helsingborg 2020 – med en finsk scout i ledarstaben.

Trots att VM 2020 är mer än ett år bort har det svenska herrlandslaget redan startat upprustningen för att ta tillbaka tronen. Fram till VM i december kommer laget spela två turneringar och ett kval. Finnkampen i Alingsås i september, Euro Floorball Tour i Finland i november och ett VM-kval i januari. Fokus ligger enligt förbundskapten Mikael Hill på utveckling av den egna modellen.

Med sig på resan har man Perttu Kytöhonka. Finske Kytöhonka ingick i Lettlands landslagsstab i senaste VM:et och får nu rollen som svensk scout.

”Jag kan förhoppningsvis komma med lite nya insikter och idéer. Det är en superutmaning att vara del av ett lag som alltid spelar för guldet. Vi måste förändra oss och utvecklas, det är en häftig utmaning att bli nummer ett både i spelet och utvecklingen”, säger Kytöhonka till Svenska Innebandyförbundets hemsida.