Sveriges herrlandslag besegrade Norge med 8-2 i VM-kvartsfinalen och är därmed klara för semifinal i Helsingfors. Där väntar nu Schweiz.

Under torsdagskvällen så startade slutspelet för svensk del i Helsingfors, där innebandy-VM för herrar i detta nu pågår. Sverige ställdes mot Norge i semifinalen, där det svenska laget naturligtvis var stora favoriter på förhand.

Det dröjde inte heller så länge innan matchen i stort sett var avgjord. Efter 13 minuter i den första perioden så hade Sverige satt tempot i matchen och gjort sex raka mål till 6-0. Matchen kändes då ganska död och förbundskaptenerna Nordén & Brottman kunde vila lite spelare och lufta nytt.

Norge gjorde ingen bra förstaperiod men höjde sig en aning till den andra, som slutade mållös. I den tredje perioden så gick målproduktionen igång igen. Albin Sjögren satte 7-0 för Sverige innan Norges legendar Ketil Kronberg gjorde Norges första mål i matchen till 7-1. Den tredje perioden var ingen höjdare, utan den spelades mest av. Matchen slutade till sist 8-2 till Sverige som med lätta steg tar sig till VM-semifinal.

Semifinalerna i VM spelas imorgon där Sverige ställs mot Schweiz med matchstart 14:30. Finland och Tjeckien möts i den andra semifinalen som startar 17:45.

Sverige – Norge 8-2 (6-0, 0-0, 2-2)

1-0 Johan Samuelsson (Alexander Galante Carlström)
2-0 Kim Nilsson
3-0 Johan Samuelsson (Alexander Galante Carlström)
4-0 Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)
5-0 Jesper Sankell (Omar Aldeeb)
6-0 Robin Nilsberth (Kim Nilsson)
7-0 Albin Sjögren (Robin Nilsberth)
7-1 Ketil Kronberg (Joachim Terjesen)
8-1 Jesper Sankell (Casper Backby)
8-2 Mossin Ole Olesen (Markus Lindgjerdet)