Albin Sjögren under VM 2018, Foto: Bildbyrån

Efter försluten mot Finland skulle nu Sverige visa att de är att räkna med i ett kommande slutspel. Denna gång var det Danmark som stod för motståndet, en match som Sverige vann ganska bekvämt med 15-1.

Som väntat så var det Sverige som tog kommandot i matchen. Men inledningsvis var Danmark väldigt snälla mot Sverige, ingen direkt kämpaanda, inga närkamper och detta gjorde att Sverige kunde spela väldigt avslappnat och segla upp i 4-0 ledning.

Efter ungefär halva 1:a perioden så börjar Danmark, kämpa mer och att spela bättre vilket gör att det lite svårare för Sverige. Så kommer också reduceringen för Danmark. Sverige ligger för långt ifrån i försvaret och Eldholm får tid att jobba runt och sätter en stenhårt skott i krysset. Dock är det en rättvis ledning med 4-1 till Sverige efter 1:a perioden

Efter pausen så blir Sverige lite passiva , slutar jobba och sedan frustrerade. Sverige har ej gjort mål på mer än 20 min. Det saknas initiativ, få som utmanar sin back. Först i 14:e spelminuten sätter Sverige 5-1 och då blir det ett helt annat match. Det står nu 7-1 till Sverige efter 2:a perioden .

Sedan var det mest formalitet att spela den sista perioden. Sverige passar på att vila spelare och även låta bänken få lite speltid. Matchen slutar 15-1 och Sverige tar sig direkt till kvartsfinal som 2:a i grupp A och det lutar åt att Norge blir motståndare. Sedan är Schweiz en mycket trolig motståndare i semifinal.