Foto: Svensk Innebandy

Sverige förlorade mot Finland i VM:s andra gruppspelsmatch. Hemmanationen vann med 7-3 efter att Sverige inte fick stopp på ett effektivt Finland. 

Under lördagskvällen så mötte Sveriges herrlandslag ett giftigt Finland inför ett nästan fullsatt Hartwall Arena i Helsingfors. Matchen var gruppspelets andra match för Sverige, efter att man besegrade Lettland under gårdagen.

Matchen började i ett rasande tempo, där båda lagen finns med bland favoriterna i turneringen naturligtvis. Och redan efter en och en halv minuts spel så fick Sverige straffslag efter att Jesper Sankell blivit upphakad i ett friläge. Fram för att ta straffen klev veteranen Kim Nilsson, som tyvärr tappade bollen i avslutet, vilket gjorde att matchen fortfarande stod 0-0.

Finland skulle istället ta ledningen i matchen efter att Ville Lastikka sköt ett skott i Jon Hedlunds första kryss till 1-0. Sverige kvitterade sedan till 1-1 efter ett backskott från Ludwig Persson. Finland skulle dock få det sista ordet i den första perioden, när Ville Lastikka ännu en gång sköt in ett mål till 2-1.

I den andra perioden så dröjde det till lite mer än halva perioden spelad innan Sverige kunde kvittera ännu en gång. Ludwig Persson sköt ett skott som Kevin Haglund sedan följde upp returen på till 2-2. Målet var Södertälje-killens tredje hittills i turneringen.

Hemmalaget Finland återtog dock sin ledning ännu en gång innan den andra perioden var över. Efter att Rasmus Enström slagit en felpass från offensiv zon, så kunde Sami Johansson bomba in 3-2 i den svenska buren för att ge Finland ledningen till den tredje och sista perioden.

I den tredje perioden så utökade Finland till 4-2 efter ett fint mål från hemmanationen. Sverige försökte pusha på för en reducering under matchens sista tio, och lyckades. Tobias Gustafsson satte 4-3 assisterad av Hampus Ahren med drygt sex minuter kvar av matchen.

Men närmare än så kom aldrig Sverige. Finland tar hem det stora tungviktsmötet, detta efter att Finland snodde åt sig bollen till 5-3 med ett par minuter kvar och sedan satte sitt sjätte och sjunde mål i tom bur, för att avgöra matchen. Matchen slutade 7-3 till finsk favör och hemmanationen kommer fortsatt stå som favoriter till VM-guldet efter dagens insats.

Nästa gruppspelsmatch för Sverige är mot Danmark på måndag.

Sveriges målskyttar

Kevin Haglund
Ludwig Persson
Tobias Gustafsson