Foto: Svensk Innebandy

Alexander Galante Carlström är en av världens mest lysande stjärnor i innebandyvärlden. I en intervju med Svenska Innebandyförbundet berättar han att han ser fram emot ett fjärde VM, där Sverige ska gå för guldet.

Alexander Galante Carlström tillhör Falun till vardags. Där har målkungen varit med och byggt Falun till det topplag man är idag. Han gjorde sin VM-debut 2014 och var då med och förde Sverige till guldet.

Sedan dess har det inte blivit några fler VM-guld för Galante Carlström och hans landsmän. Istället är det Finland som har stått högst upp på tronen de senaste mästerskapen. Ett Finland som står värdar för hemma-VM i december. En stor utmaning för det svenska laget.

– Det kommer krävas att Sverige är i jättebra form och att vi är mentalt duktiga. Det kommer att finnas massa finländare på läktaren och då gäller det att kunna koppla bort allt som man kommer höra från läktaren, för de kommer att göra allt för att vi ska förlora. Vi som grupp måste då sluta samman och vara en enhet, säger Galante Carlström till Svenska Innebandyförbundets hemsida.

Alexander Galante Carlström kommer, om han är frisk och blir uttagen, göra sitt fjärde världsmästerskap för Sverige. Något som skulle vara stort för Västerås-sonen.

– Det skulle betyda allt, det är det största man kan göra, säger han.

VM spelas 4-12 december i Helsingfors. Sverige jagar sitt nionde VM-guld i historien.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här