Under gårdagen spelades de fyra playoff-matcherna, där de sista platserna i kvartsfinalerna fylldes. I och med detta står det klart vilket lag Sverige får ta sig an under morgondagen och det blir på många sätt en liknande resa mot VM-finalen som för damerna.

Det var Norge och Polen som gjorde upp i den sista playoffen för dagen, där Sveriges motstånd skulle tas fram. Norge kunde ta ledningen redan i den första perioden, men halvvägs in i matchen lyckades Polen kvittera till 3-3. Dock kunde våra grannar i väster dominera den sista perioden och där säkra segern med 7-3.

På andra sidan i slutspelsträdet väntar Schweiz, som ställs mot Estland som besegrade Danmark i sin playoffmatch. Det är vinnaren i detta möte som väntar för Sverige i en eventuell semifinal, där damerna mötte just Schweiz för bara ett par dagar sedan.

I de två kvartsfinalerna som avgörs redan under dagen idag kommer Tjeckien göra upp mot Lettland, följt av att Finland får möta Slovakien. Dessa fyra lag kan Sverige först möta i kampen om medaljerna.