Foto: Svensk Innebandy

Idag spelas de sista gruppspelsmatcherna i herrarnas världsmästerskap. Dagens resultat är i de flesta grupperna direkt avgörande för vilka nationer som avancerar vidare till VM-slutspelet.

Av de 16 lagen som går in i turneringen avancerar fyra lag direkt till kvartsfinal, åtta går till playoff och de resterade fyra får spela matcher om 13-16:e plats. Det är de två bästa algen ifrån grupp A och B som går direkt till kvartsfinal, medans resterande lag ifrån dessa grupper går till playoff tillsammans med de två bästa lagen ur grupp C och D.

I grupp A, där det svenska laget finns med, är Finland efter två raka segrar redan klara för kvartsfinal. Vilket som blir det andra laget att ta sig dit avgörs i dagens möte mellan Sverige och Danmark, där Sverige endast har en poäng mer än både Danmark och Lettland. Skulle man förlora mötet får man istället spela playoff, men mycket tyder på att laget kommer knipa den andra kvartsfinal-platsen.

I den andra topp-gruppen, grupp B, är det tre lag som alla kan gå direkt till kvartsfinal. Schweiz står på fyra poäng samtidigt som Tjeckien och Norge står på två poäng och idag kommer de två sistnämnda lagen att mötas i en tuff kamp. Samtidigt ska Schweiz möta botten-laget Tyskland som redan nu kan förbereda sig för playoff.

I grupp C finns det lag som redan nu spelat klart sitt gruppspel och här har Slovakien säkrat gruppsegern efter tre raka segrar. Laget kommer därmed avancera till playoffen, men om det blir Polen eller Thailand som gör dem sällskap där avgörs under dagen.

Estland toppar i sin tur grupp D, men här befinner sig lagen i ett liknande läge som i grupp B. Även Filippinerna och Kanada har tillräckligt med poäng för att kunna nå ett avancemang, medan Singapore får ladda om inför placeringsmatcherna.

>> Här hittar du spelschemat med alla dagens matcher