Sverige gick in i mötet som favoriter, men det var samtidigt inte helt självklart att man skulle gå vinnande ur detta. Precis som för damerna väntade Schweiz i semifinalen efter att man besegrade Norge med 8-2 i gårdagens kvartsfinal. Schweiz väg till semin gick via en kvartsfinal mot Estland, där man vann stort med 9-0. Suget på revansch också då det blev förlust mot Sverige i senaste VM-semifinalen på straffar. Men det blir svensk seger med 6-1!

Det har pratats en hel del om att Schweiz gärna vill dra ned på tempot och äga mycket boll, vilket de också gör. Det blir ett Svensk misstag och Schweiz kommer fri men målvakten räddar. Totalt blir det 4 fina chanser för Schweiz i de 5 första minuterna. Sverige spelar stressat och har svårt att hålla boll.

Första gången Sverige sätter ordentlig press så lyckas de nästan vinna boll och det blir ett självmål. Schweiziska backen ska rensa bort bollen, men slår den istället in i mål. Sedan verkar det som om det släppte för svenskarna. Det blir en frislagsvariant och Gustafsson sätter 2-0 till Sverige. Sverige har lite tur i 1:a perioden och en väldigt duktig målvakt.

Schweiz spelar fortsatt bra

Även den 2:a perioden är Schweiz det bättre laget. Reduceringen kommer efter 04.48. Först så ”dödar” schweizarna ett boxplay och sedan en snabb spelvändning där Laely kommer fri och sätter 1-2. Sverige hittar inte riktigt sitt spel och att det står 2-1 är ett rättvist resultat i denna period.

Sedan löses finalbiljetten

Som vanligt så startas perioden med ett lugnt spel för att locka upp Sverige. Kim Nilsson fångar upp en dålig passning och skjuter snabbt. Skottet tar på målvaktens ben, studsar upp och sedan i mål. Efter längre stunds press så sitter även 4-1. Matchen slutar 6-1.  Det var inte självklart med en final då det långa stunder var en ganska svagt spel från Sveriges sida. Om det ska bli guld imorgon så behövs det ett mycket bättre spel.

Imorgon lördag väntar nu final klockan 16.30 för det svenska laget. Matchen ser du i SVT1 där Sverige möter vinnaren i semifinalen mellan Finland-Tjeckien.