Foto: Svensk Innebandy

Omar Aldeeb gjorde sin första landskamp för Sverige i samband med Finnkampen under 2019. Nu satsar Falun-forwarden på VM i Finland 2020, berättar han i en intervju med Svensk Innebandy.

Omar Aldeeb kom till Falun och storklubben redan 2016/17 för att spela slutspel. Säsongen efter blev övergången permanent och Aldeeb lämnade sitt kära Strängnäs för mästarklubben.

Sedan dess har forwarden gjort succé i Svenska Superligan och varit ett föremål för landslaget och dess förbundskaptener. Och förra året kom debuten. Efter att redan ha varit uttagen till några landslagssamlingar, men tackat nej på grund av skada, så fick äntligen Omar Aldeeb landslagsdebutera i Finnkampen i Alingsås 2019.

Redan i september startar landslaget upp sitt första läger med sikte på VM i Helsingfors i december i år. Aldeebs förhoppning är att ta en plats i den redan stjärnfyllda truppen.

– Det är något jag siktar mot och något som jag haft i åtanken nu under sommaren och i slutet av förra säsongen och egentligen sedan jag gjorde debut, säger han till Svenska Innebandyförbundets hemsida.

På forwardssidan är det tufft att slå sig in för alla spelare, med alla stjärnor som finns där. Omar Aldeeb konkurrerar först och främst på högerforwardsposition, där bland andra Kim Nilsson återfinns. Men han är ändå hoppfull om en plats i Mikael Hills slutgiltiga trupp.

– Jag har haft dialog med Hill och Lundmark (förbundskaptenerna) och de har berättat vad som förväntas av mig, och jag har tränat jättehårt sedan det snacket, säger Aldeeb.

Falun-forwarden gjorde 63 poäng på 31 matcher under grundserien i Svenska Superligan den gångna säsongen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här